Terug

Biostatistiek en research support

Wij zetten onze vakkennis in voor de verbetering van de kwaliteit van onderzoek. We richten ons op onderzoek op het gebied van mensgebonden onderzoeksdesigns en statistiek. Daarnaast verzorgen we onderwijs voor studenten van enkele faculteiten. Ook geven wij binnen en buiten het UMC Utrecht advies over onderzoeksdesigns en data-analyse in biomedisch en biologisch onderzoek. 

Onderwijs

Wij verzorgen onder meer statistische cursussen voor studenten van de faculteiten Geneeskunde, Diergeneeskunde, Biologie en Farmaceutische Wetenschappen. Verder geven we gespecialiseerd postdoctoraal statistiekonderwijs aan wetenschappers in de principes en methodes van biostatistiek.

Onderzoek

Wij hebben vakkennis op het gebied van statistische methoden en technieken. Ons onderzoek omvat de volgende onderwerpen:

  • ontwerp en analyse van klinisch onderzoek, waaronder sequentiële en adaptieve designs;
  • causale inferentie en statistische predictie;
  • classificatie voor hoge dimensionele en complexe data.

Consultancy

Datamanagement
Professionele kennis op het gebied van verzamelen, verwerken en beheren van klinische onderzoeksgegevens. Wij hebben oplossingen op maat voor wetenschappelijke onderzoeksprojecten met ons in eigen beheer ontwikkelde eClinical platform Research Online.  ​

Projectondersteuning
Professionele ondersteuning en hulp bij de uitvoering van mensgebonden onderzoek. Wij zorgen voor een efficiënte, kwalitatief hoogwaardige uitvoering die strookt met de wet en de regelgeving. Zo dragen wij bij aan de kwaliteit van wetenschappelijke onderzoeksprojecten.   

Wetenschappelijk advies
Wetenschappelijk advies op het gebied van onderzoeksontwerp, de kwaliteit en de integriteit van data en analyses en de rapportage daarover.