Terug

Vacature Huisartsdocent

Vacature Huisartsdocent

Per 1 maart 2021 zoekt de Huisartsopleiding van het UMC Utrecht een


inspirator    motivator   rolmodel   expert

Met veel inzet en enthousiasme verzorgt ons team van ervaren docenten het onderwijs aan aios, en het streeft naar continue kwaliteitsverbetering van de opleiding.

Wil jij je horizon verbreden, nieuwe inspiratie opdoen en samenwerken met getalenteerde aios en collega’s?

Wij zoeken een nieuwe huisartsdocent (m/v).

Als huisartsdocent bij de Huisartsopleiding Utrecht verzorg je het onderwijs aan een groep van 12 huisartsen in opleiding. Je bent motivator en inspirator van het leerproces van de groep en individuele aios.  Dit doe je samen met een psycholoogdocent. Je verzorgt ook samen met deze docent de didactische training (terugkomdag) van de huisartsopleiders. Je bent een inhoudelijk expert en laat je graag scholen tot didactisch bekwaam docent.

Wij verwachten van onze nieuwe collega dat deze een voorbeeldfunctie als huisarts vervult, maar ook de groep en de individuele aios kan aanzetten tot geleidelijk toenemende zelfsturing van het leerproces. In dit leerproces wordt de basis gelegd voor ‘een leven lang leren’.


Wij vragen

  • geregistreerd als huisarts bij de RGS
  • minimaal 3 jaar ervaring als praktiserend huisarts
  • 2 dagen (0,44 fte) per week beschikbaar als docent; dinsdag of donderdag én woensdag
  • minimaal 1 dag per week verantwoordelijk voor patiëntenzorg

Ervaring met onderwijs en het ontwikkelen van richtlijnen strekt tot aanbeveling. Ervaring als huisartsopleider, -supervisor en/of een gevolgde kaderopleiding is eveneens een pré.


Wij bieden

  • een functie als huisartsdocent in een dynamische werkomgeving met collegiale, fijne sfeer
  • aanstelling in tijdelijke dienst, met zicht op een vast dienstverband (afhankelijk van de beoordeling van het functioneren na voltooiing van het eerste volledige begeleidingsjaar)
  • salaris maximaal € 6.122,- bruto per maand, schaal 12 CAO Universitair Medische Centra bij een volledige aanstelling
  • een markttoelage van € 1.647,- bruto per maand bij een volledige aanstelling

Sollicitatie & Inlichtingen uitklapper, klik om te openen

Graag ontvangen wij vóór 15 februari a.s. je sollicitatiebrief met CV ter attentie van:

Mevrouw L.H. (Lucy) de Haan, managementassistent, via mailadres: l.h.dehaan-3@umcutrecht.nl 

Voor inlichtingen kun je terecht bij dr. A. (Annelies) Belgraver, manager opleiding jaar 2, per mail via a.belgraver@umcutrecht.nl, of telefonisch op 06-19202045.

Achtergrondinformatie uitklapper, klik om te openen

De Huisartsopleiding Utrecht is een onderdeel van het Julius Centrum, een divisie van het UMC Utrecht. De huisartsopleiding hecht veel waarde aan goed georganiseerd en enthousiast onderwijs in het basiscurriculum, de vervolgopleiding en het postacademisch onderwijs. Doel is om gemotiveerde huisartsen in opleiding te krijgen, goede huisartsen af te leveren en het niveau van zittende huisartsen op peil te houden.

Door het College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH) wordt de Huisartsopleiding Utrecht goed en positief beoordeeld. Vooral over de kwaliteit van de organisatie wordt waardering uitgesproken.