Terug

Vacature Huisartsdocent onderwijs & ontwikkeling

Huisartsopleiding Utrecht zoekt per 1 september 2020 een Huisartsdocent onderwijs & ontwikkeling m/v

Wij bieden een functie als huisartsdocent onderwijs en ontwikkeling in een dynamische werkomgeving.

Wil jij je horizon verbreden, nieuwe inspiratie opdoen en samenwerken met getalenteerde artsen in opleiding tot specialist (aios) en collega’s?

Wat ga je doen?

De huisartsdocent onderwijs & ontwikkeling heeft als hoofdtaak het ontwikkelen van het onderwijs voor de terugkomdagen van de aios. Daarnaast ontwikkelt hij/zij ondersteunend materiaal voor het leren in de praktijk. Huisartsopleiding Utrecht is momenteel bezig met herziening van het curriculum. Het ontwikkelen en herzien van het onderwijs vindt plaats in ontwikkelteams, waarin de huisartsdocent onderwijs & ontwikkeling een coördinerende rol heeft. In de ontwikkelteams werk je samen met een of meerdere docenten van de opleiding en vaak ook een aios, opleider en/of externe inhoudelijk expert. Andere werkzaamheden zijn het geven van vaardighedenonderwijs, het incidenteel invallen voor groepsdocenten tijdens de terugkomdagen en het beoordelen van videotoetsen. 

Wij bieden:

  • Tijdelijke aanstelling voor een jaar
  • Startsalaris afhankelijk van ervaring en opleiding minimaal € 3.808 bruto per maand (schaal 11-0 CAO Universitair Medische Centra, bij een volledige aanstelling) tot maximaal € 5.086 bruto per maand (schaal 11-11 CAO Universitair Medische Centra, bij een volledige aanstelling) 
  • Als praktiserend huisarts heeft u recht op een arbeidsmarkttoelage van €1599,- per maand bij een fulltime aanstelling (36 u/w).

Wij vragen:

  • Je bent geregistreerd als huisarts bij de RGS
  • Je bent 2 dagen (0,44 fte) per week beschikbaar (dinsdag/woensdag/donderdag)
  • Je bent minimaal 1 dag per week verantwoordelijk voor patiëntenzorg

Je hebt affiniteit met onderwijs; ervaring met onderwijs en het ontwikkelen van richtlijnen strekt tot aanbeveling.

Wij zoeken een enthousiaste, initiatiefrijke collega die zelfstandig én in teamverband uitstekend functioneert. Je bent communicatief vaardig, staat stevig in je schoenen en je bent bereid je te verdiepen in de onderwerpen binnen je taakgebied.  Je werkt accuraat en streeft naar hoge kwaliteit. Wij verwachten dat jij je verder wil laten scholen tot een didactisch bekwaam onderwijsontwikkelaar en docent.

Sollicitatie & Inlichtingen

Graag ontvangen wij uiterlijk 1 juli 2020 per e-mail uw sollicitatiebrief met CV ter attentie van:

Drs. M. Mathot, manager ontwikkeling innovatie en support (OIS)
e-mail: m.a.mathot@umcutrecht.nl
Huisartsopleiding Julius Centrum UMC Utrecht
Broederplein 43
3703 CD Zeist

Inlichtingen

Mevr. M Rijksen, huisartsdocent onderwijs & ontwikkeling
Aanwezig op dinsdag en donderdag
telefoon: 088-7569790
e-mail: M.A.Rijksen-4@umcutrecht.nl

Achtergrondinformatie

Huisartsopleiding Utrecht is onderdeel van het Julius Centrum, een divisie van het UMC Utrecht. De afdeling Huisartsgeneeskunde hecht veel waarde aan goed georganiseerd en enthousiast onderwijs in het basiscurriculum, de vervolgopleiding en het postacademisch onderwijs. Het doel is om gemotiveerde aios te krijgen, goede huisartsen af te leveren en het niveau van de huidige huisartsen op peil te houden. Volgens de laatste visitatie van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) in 2015 zijn aios en opleiders zeer tevreden over de wijze waarop de opleiding wordt georganiseerd. Aios ervaren een veilig leerklimaat en voelen zich gedragen door de wetenschappelijke staf van de huisartsopleiding. Docenten en opleiders ervaren een grote verbondenheid met het opleidingsinstituut.

De aios leert vooral in de praktijk. Dat leren is competentiegericht. Aios maken zich de competenties eigen aan de hand van opleidingsthema’s en bijbehorende kenmerkende beroepsactiviteiten (KBA’s).

De professionalisering van onze docenten is gekoppeld aan de kernwaarden uit onze missie en visie. Deze kernwaarden (leren van elkaar; vertrouwen; samenwerken; passie en plezier) hangen samen met de competenties die de docenten ontwikkelen.

De Utrechtse huisartsopleiding leidt circa driehonderd huisartsen op en heeft ongeveer 75 medewerkers. De opleiding is gevestigd in een monumentaal pand aan het Broederplein, naast Slot Zeist.