Terug

Methodologie

Methodologie

De onderzoekers van het programma Methodologie richten zich op de ontwikkeling van nieuwe inzichten en methoden voor de opzet, ethiek, uitvoer, data analyse, rapportage, disseminatie en implementatie van patiëntgebonden onderzoek.

Over het programma uitklapper, klik om te openen

We verbeteren continu bestaande methoden en ontwikkelen innovatieve methoden voor patiënt- en persoonsgebonden onderzoek: van ontwerp, uitvoer en data analyse tot rapportage, disseminatie en implementatie van onderzoek en onderzoeksresultaten.

Methodologische innovaties komen direct de efficiëntie en kosteneffectiviteit van patiënt- en persoonsgebonden onderzoek ten goede. Dat is belangrijk, omdat proefpersonen en financiering schaars zijn. Medewerkers uit de disciplines Epidemiologie, Biostatistiek, Data Sciences, Health Technology Assessment, Public Health, Verplegingswetenschap en Research Ethics voeren in nauwe samenwerking het onderzoek naar methodologische vernieuwingen uit. Het methodologische onderzoek in dit programma is ingebed in de zes speerpunten van het UMC Utrecht, en we werken nauw samen met de Universiteit Utrecht. We zijn daarnaast betrokken bij tal van klinische en populatie-onderzoeken, waarin onze methodologische vernieuwingen direct getoetst worden in de dagelijkse onderzoekspraktijk. 

De coördinator van het programma is dr. Lotty Hooft.

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.