Terug

Over het Julius Centrum

Het Julius Centrum is een van de elf divisies van het UMC Utrecht. Wij zijn een onderzoeksdivisie met bijna zevenhonderd mensen: onderzoekers, docenten en ondersteunend personeel.

Het organogram laat zien dat onze divisie te kenschetsen is als een matrixorganisatie met vier afdelingen en vier onderzoeksprogramma's. Daarnaast hebben we een viertal focusgebieden en affiliaties: Global Health, Cochrane, The Healthcare Innovation Center (THINC.) en Julius Support for Research and Trials.

Afdelingen

Het Julius Centrum is te kenschetsen als een matrixorganisatie met vier afdelingen, vier onderzoeksprogramma's en daarnaast nog een viertal bijzondere focusgebieden en affiliaties. 

Lees meer over onze vier afdelingen.

Onderzoeksprogramma's

De vier onderzoeksprogramma's richten zich op drie ziektegebieden die een grote invloed hebben op mens en maatschappij: kanker, cardiovasculaire epidemiologie en infectieziekten. Het vierde onderzoeksprogramma is methodologie, de wetenschap die de technologische innovaties op geneeskundig gebied bestudeert. 

Lees meer over onze vier onderzoeksprogramma's.

Bijzondere focusgebieden en affiliaties

Naast de vier afdelingen en onderzoeksprogramma's hebben we een aantal bijzondere focusgebieden en affiliaties: Global Health, Cochrane, The Healthcare Innovation Center (THINC.) en Julius Support for Research and Trials.

Lees meer over onze bijzondere focusgebieden en affiliaties.

Achtergrond

Wij willen de zorg voor patiënten verbeteren en ziekte voorkomen. Met dat doel ontwikkelen en verspreiden wij kennis op het gebied van Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde.

Lees meer over onze missie, strategie en geschiedenis.

Nieuwsoverzicht

In het nieuwsoverzicht vind je berichten over onze promoties en onderzoeken. 

Ga naar het nieuwsoverzicht.

Agenda

In onze agenda staan activiteiten die gerelateerd zijn aan onderwijs. Je vindt hier een overzicht van onze courses, nascholingen en congressen. 

Ga naar de agenda.

Werken bij

We zijn regelmatig op zoek naar collega's die onze divisie kunnen versterken. 

Vacatures

Contact en route

Het Julius Centrum heeft vestigingen in Zeist en op het Utrecht Science Park.

Adresgegevens, routebeschrijvingen en contactgegevens.