Terug

Huisartsopleiding

De huisarts is de spil in de gezondheidszorg; het eerste en meest laagdrempelige aanspreekpunt voor patiënten. De huisarts lost zelf veel gezondheidsproblemen op, maar weet ook waar een patiënt met een specifiek probleem het beste terecht kan. Het vak van huisarts is altijd in ontwikkeling en daardoor afwisselend en boeiend. Van een verkoudheid tot een complexe aandoening; reflectie op de geleverde zorg en het eigen handelen behoren tot de dagelijkse praktijk.

Actueel: de laatste ontwikkelingen over het coronabeleid bij de Huisartsopleiding Utrecht zijn te vinden op ELO.

AIOS worden

Geen dag is hetzelfde. Als huisarts is je dag elk uur, elk consult verschillend. Wil je in opleiding tot huisarts? Dan vind je hier alle informatie op een rij.

Opleiders

Opleiders leveren een cruciale bijdrage aan de opleiding tot huisarts. Het leren in de praktijk staat centraal in de opleiding van de aios.

Opbouw opleiding

De opleiding tot huisarts duurt drie jaar en heeft een duaal karakter: je volgt een dag per week onderwijs, de rest van de week werk je in de praktijk.

Over Huisartsopleiding Utrecht

Huisartsopleiding Utrecht leidt artsen op tot generalistische en kritisch denkende huisartsen met oog voor de patiënt.

Vacatures

Huisartsopleiding Utrecht telt ongeveer 75 medewerkers die er voor zorgdragen dat aios worden opgeleid tot professionele huisartsen.

Er is op dit moment een vacature voor huisartsdocent onderwijs en ontwikkeling en een vacature voor psycholoogdocent

Belangrijke informatie

Hier vind je alle belangrijke en handige informatie bij elkaar, zoals het instituutsreglement, informatie over vrijstellingen en deeltijd werken, maar ook ons privacyreglement en informatie over de vertrouwenspersoon.

Post Academisch Onderwijs Huisartsen

PAO-H verzorgt nascholingen voor huisartsen. Doelstelling is het vergroten van de kennis en ervaring van de Nederlandse huisartsen op vooraf vastgestelde indicatiegebieden. De onderwerpen die aan de orde komen worden per jaar vastgesteld.

Contact huisartsopleiding

Huisartsopleiding Utrecht
Broederplein 43
3703 CD Zeist