Terug

Course Health Technology Assessment (HTA)

Tweedaagse cursus najaar 2021

Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg
Kosteneffectiviteit, kosten-baten, kwaliteit van leven, levensjaren in goede gezondheid, het zijn termen die je steeds vaker tegenkomt als het gaat om de doelmatigheid van medisch handelen en van nieuwe interventies in de zorg. Beleidsmakers, zorgverzekeraars en ziekenhuisdirecties hebben behoefte aan, en vragen om, een kwantitatieve evaluatie van uitkomsten en kosten van nieuwe strategieën in de zorg. Het is steeds belangrijker om te kijken hoe iedere geïnvesteerde euro het beste rendeert in termen van gezondheidswinst of toekomstige besparingen.

Details

In deze tweedaagse cursus leer je de basis principes van economisch evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg. In een mix van interactieve presentaties en werkvormen komen alle aspecten van dit onderzoek aan bod en worden een aantal case studies gepresenteerd. In een gast college komt ook de vertaling van doelmatigheidsuitkomsten naar besluitvorming aan de orde. In deze cursus, waarvoor geen achtergrondkennis vereist is, doe je in relatief korte tijd uitgebreide kennis op over doelmatigheidsonderzoek en kun je oefenen met de aangeboden materie. De cursus is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met de vraag wat investeringen in de zorg opleveren en hoe onderzoek kan bijdragen aan transparante beslissingen in de zorg.

In 2017 is deze succesvolle cursus uitgebreid en geactualiseerd, zodat nu ook de concepten Budget Impact Analysis, early Health Technology Assessment, en Maatschappelijke Kosten Baten Analyse worden toegelicht. Je krijgt zo een compleet beeld van doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg.

Meer informatie  volgt. Inschrijven kan vanaf volgend jaar.

Wanneer

maandag 1 november 2021
09:00 - 17:00 uur

Locatie

UMC Utrecht

Categorie

Algemeen